- Срдачно Вас поздрављамо и желимо добродошлицу на нову интернет презентацију Основног суда у Краљеву. У намери да Вам помогнемо да брзо и једноставно остварите своја права и заштитите своје интересе, као и да се што боље упознате са нашим радом, ову интернет презентацију осмислили смо тако да на једном месту можете наћи што већи број корисних информација.

- Посетом ове интернет презентације, можете се упознати са питањима која се односе на надлежност и рад овог суда, овлашћења и обавезе запослених у овом суду, рад појединих служби у суду и сазнати друге бројне корисне информације везане за рад суда: пријем странака, пријем поште, износ такси, жиро-рачуни суда, радно време овере, итд... Такође можете преузети потребне обрасце, а на огласној табли извршити увид у оглашене закључке о продаји покретних и непокретних ствари. У делу "Ток предмета" имате могућност да прегледате поступке и радње предузете у Вашем предмету.

- Основни суд у Краљеву основан је Законом о уређењу судова (Сл.гласник РС бр. 101/2013) и Законом о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава (Сл.гласник РС бр.101/2013 ) за територију општине Врњачка Бања и  град Краљево. Почео је са радом дана 01.01.2014.године. Седиште Основног суда у Краљеву је у Краљеву, а исти има једну судску јединице – у Врњачкој Бањи.

Радно време Основног суда у Краљеву и судске јединице у Врњачкој Бањи  је сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова. Пријем странака код председника суда је четвртком од 12:00 - 13:00 часова.

- Будите слободни да нам се обратите предлозима, сугестијама, критикама или похвалама путем маил-а наведеног у контакту, и на тај начин нам помогнете у намери да будемо што ефикаснији.